Winterberg, Züschen en Willingen

Willingen
Willingen

Winterberg ligt in het Sauerland op ongeveer 500 à 800 meter hoogte.

Winterberg heeft 150 kilometer aan goed geprepareerde pisten. Meer dan 200 sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er van december tot en met maart geskied kan worden. Winterberg heeft daarnaast een tweetal skischansen en een bobsleebaan. Het grootste skigebied van Winterberg ligt rondom de berg Kahler Asten.

In het centrum van Winterberg vindt je gezellige drukke autovrije straten vol met winkels, restaurants, kroegen en café’s.  Er zijn hier veel Nederlandse ondernemers. Dus in veel zaken wordt gewoon Nederlands gesproken!

Voor meer informatie: http://www.skiliftkarussell.de

*Vanaf ons vakantiehuis is het ongeveer 45 minuten rijden naar Winterberg.

Het wintersportgebied rond Willingen mag dan in naam niet zo bekend zijn als Winterberg, toch is het skigebied nummer twee van het Sauerland. Het middelgebergte rond Willingen biedt 17 pistekilometers en voor de langlaufer is het aanbod nog groter. Door een gondel, waarover zelfs Winterberg niet beschikt, krijg je echt een wintersportgevoel uit de Alpen.

Voor beginners zijn er genoeg uitdagende hellingen te vinden, voor gevorderden is het iets minder aansprekend. Het gebied is minder groot dan Winterberg, maar het is er dan ook wat rustiger op en rond de piste.

Willingen is ook een fijn gebied voor kinderen. Het heeft op verschillende plaatsen een “Kinderland”: een kinderskischool met een lopende band. Zeker voor de jongsten gaat dat veiliger en gemakkelijker omhoog. Onder andere bij de Ritzhagenlift en Wilddieblift zijn ze te vinden. Het dorp Usseln, vijf kilometer oostelijker, is met de Emmetlift ook een ideale plek voor gezinnen met lerende kinderen. Er is een verhuur- en lesmogelijkheid en het is er rustig en mooi.

*Vanaf ons vakantiehuis is Willigen ongeveer 50 minuten rijden.

Skigebied Snow World Züschen ligt op een zonnig plateau hoog boven Züschen. Hier zijn de pistes op hoogtes tussen de 630 en 816 meter, breed en perfect geprepareerd. De afdaling vanaf de “Ziegenhelle” is met zijn 1450 meter een van de langste in Sauerland. Een automatische besneeuwingsinstallatie zorgt voor sneeuwzekerheid. In dit overzichtelijke gebied is plaats voor elke wintersporter. Of je nu wilt carven, snowboarden, langlaufen of rodelen, alles is op slechts korte afstand van de gratis parkeerplaatsen.  Snow World Züschen biedt wintersportplezier voor het hele gezin. Uniek in Sauerland is de speciale snow-tubingbaan met eigen lift en baanverlichting.

snow-world-zueschen-_2_l2
Züschen

*Vanaf onze vakantiewoning is Züschen ongeveer 45 minuten rijden.