Waldeck

SAMSUNG
Hut bouwen

Dichte bossen, meren met kristalhelder water, zachte heuvels en uitgestrekte weilanden – het Waldecker Land, gelegen in het hart van Duitsland, onderscheidt zich door een ongelooflijke variatie in het landschap.
Het afwisselende landschap met een hoog aandeel aan bonte gemengde bossen, idyllische valleien en een ecologisch grote veelzijdigheid maken van een bezoek een onvergetelijke belevenis.

Nationaal park Kellerwald-Edersee

In het noorden van het natuurgebied Kellerwald, onmiddellijk aan de rand van de Edersee, is er een meer dan 5000 ha groot natuurerfgoed van internationaal aanzien bewaard. De zogenaamde „Ederhöhen“ (“Eder-hoogten”) met hun markante afwisseling van bergen en ravijnen dragen één van de laatste grote en natuurlijke, door straten noch bebouwing doorsneden beukenbossen van West-Europa.

Tegenover andere bosgebieden onderscheidt het noordelijke Kellerwald zich door zijn buitengewoon hoog aandeel oude loofbomen. In moeilijk toegankelijke locaties van de Edersee-flanken zijn zelfs echte resten natuurbos met een authentieke schoonheid behouden gebleven.

Oude boombestanden uit beuken of eiken bieden een onontbeerlijke bestaansvoorwaarde voor talrijke grote vogels, vleermuizen en hout bewonende insecten en paddestoelen: de zes Hessische spechtsoorten, de zwarte ooievaar, de rode wouw, de oehoe, de grote muisoor of Bechsteins vleermuis, verschillende soorten van het vliegende hert, de beuk-stekelzwam vormen slechts een kleine weerspiegeling van deze grote verscheidenheid.

beuken nat.park
Waldeck

Loofbossen in ruige kloven, exotische eikenbossen op zonnig-warme hellingen of bossen langs beken in koele dalen zijn een habitat voor allerlei bijzondere soorten. Verstopt in het silicaatgesteente leeft de zeldzame rotsanjer. In ongerepte, schone middelgebergtebronnen en bronbeken komen zoetwaterleefgemeenschappen voor met bijvoorbeeld de bronplatworm, de bronslak en de vuursalamander.
De heuvels met loofbossen, de dalen waar schitterende bloemen bloeien, overgebleven traditioneel schrale weidegronden en diverse historische plaatsen zijn een bezoek zeker waard en bieden de bezoeker prachtige uitzichten en interessante inzichten: wandel eens door het beukenbos, het Buchenmeer, en ontdek de fascinatie van een wildernistoer met de ranger. Laat de natuur natuur zijn – zo luidt het motto in het “Oerwoud van morgen”. Beleef het met al uw zintuigen. 
Bezoek het nieuwe informatiecentrum van het nationale park Kellerwald (NationalparkZentrum) en onze informatiecentra “Buchenhaus” in het wildpark Edersee en “KellerwaldUhr” in Frankenau. Heide in Altenlotheim, natuur en techniek op de Peterskopf of sport, wellness en cultuur in het omliggende natuurpark verrijken het toch al veelzijdige aanbod.