Tips van Sophia

P1010475
Lya, Sopha en Chris

Hallo! Ik ben Sophia! Ik ben de kleindochter van Chris en Lya. Ik ben 11 jaar oud en mijn allerliefste plek in de hele wereld is Frankenau! Zomer, winter, herfst of lente: ik vind het hier altijd heerlijk. In de herfst vind ik lange boswandelingen maken met opa en oma geweldig! Vooral paddestoelen zoeken, vind ik heel erg leuk.

Hierbij een paar tips die ik uit mijn Juniornatuurgids heb:
*Gooi geen afval in het bos
*Hou de hond aan de lijn, zo kan hij niet weglopen en bosdieren laten schrikken
*Maak nooit vuur in het bos
*Breek geen takken af
*Vertrap geen paddenstoelen, pluk ze niet en als je ze per ongeluk aanraak: was dan je handen goed. Veel paddenstoelen zijn giftig!
*Pluk geen vruchten die vlak boven de rond hangen. Ze kunnen besmet zijn met urine!

Behalve wandelen en paddestoelen zoeken, vind ik geocaching ook geweldig. Dat is pas echt schatzoeken! In het bos rond ons vakantiehuis zijn verschillende caches verstopt en ik wil ze allemaal een keer vinden! Meer informatie: geocaching!

SAMSUNG
Sophia, Wendy en Ilse

Hutten bouwen met mijn vrienden vind ik super leuk. Er ligt zoveel in het bos op de grond dat we kunnen gebruiken om een mooi boshuis van te maken!

SG1L2410
Hier was ik nog klein!

Elk jaar zijn we in Frankenau te vinden tijdens het paasweekend. Paaseieren op zondag morgen en natuurlijk naar het Paasvuur!

P1000701
Hertjes voeren in het wildpark Frankenberg!
HPIM0752
Mijn eerste keer in Frankenau!

Ik ben dol op zwemmen en in de omgeving van Frankenau heb ik twee favorieten zwembaden: Quellen Therme in Reinhartshauzen en Heloponte in Bad Wildungen! Vooral ’s avonds is het heel spannend en lekker warm in het zwembad!

In Frankenberg is mijn favoriete dierenpark. Bij de ingang kan je groene doosjes met mais kopen die je aan de dieren mag voeren. De geiten en bokken zijn erg grappig, maar het leukste zijn de herten. Die komen dan allemaal naar je toe en eten gewoon uit je hand. Als ze honger hebben, maken ze een heel schattig geluid!

Er staat niet vaak veel wind, maar als er wind is dan gaan we vliegeren! De Treetopwalk vind ik heel leuk, maar wel een beetje spannend! Je loopt 30 meter boven de grond, tussen de toppen van de bomen!

Toptreewalk!
Toptreewalk!

 

 

 

 

 

 

In de winter valt er vaak veel sneeuw en gaan we elk jaar naar het centrum van Kassel voor een superleuke kerstmarkt: de Sprookjeskerstmarkt! In Züschen gaan we sleeën op een speciale piste. Je kunt met je eigen slee of een slee huren. Het spannendste zijn de speciale opblaasbare banden waarop je heel hard naar beneden gaat! Als we het koud hebben, drinken we warme chocolademelk in een van de kleine restaurantjes.

Met mijn neefje Wessel in Kassel
Met mijn neefje Wessel in Kassel
Sleeën
Sleeën
Wandelen met oma en Max
Wandelen met oma en Max