De Edersee

De Edersee is een stuwmeer in de Duitse deelstaat Hessen. De stuwdam die het meer afsluit werd in de periode 1908 tot 1914 gebouwd. Het stuwmeer ligt bij de plaats Waldeck in het district Waldeck-Frankenberg. Het riviertje Eder vult dit meer aan.

familie van saane dam waldeck
De dam in de Edersee

De Sperrmauer aan de Edersee is de op 1 na grootste stuwdam van Duitsland.  De dam is gebouwd tussen 1908 en 1914 en is 400 meter lang en ongeveer 50 meter hoog. Naast een belangrijke funktie voor waterregulatie heeft de dam ook een waterkrachtcentrale. Bij de dam zijn diverse gezellige terrassen.

Slot  Waldeck

Hoog boven de Edersee ligt Slot Waldeck, vanuit hier heeft men en schitterend uitzicht over de Edersee. Dit slot is ook bekend van koningin Emma van Waldeck-Pyrmond, de moeder van onze oud koningin Juliana die overigens geboren is op slot Arolsen. In het slot is een restaurant en een museum aanwezig.

Open-Air Kino Festival:
In de maanden juni – augustus is er op de binnenplaats van het slot een open lucht bioscoop waar de nieuwste filmen vertoont worden,  afhankelijk van de tijd in het seizoen is de voorstelling van 22.30 tot ongeveer 01.00 uur.

Wildpark  Edersee

Hier kan men zich vrij bewegen tussen het rood- en damwild. Verder zijn er wolven, wasberen, wilde paarden, wilde zwijnen, visotters en nog veel meer. Op het terrein is ook een voorlichtingscentrum. Heel bijzonder zijn de dagelijkse shows met de grote roofvogels, de tijden hiervan zijn om 11.00 en 15.00 uur (op maandag is er geen show).

Openingstijden van het park dagelijks tussen 09.00-18.00 uur.

Adres:  Wildpark Edersee
Talstraße 22
34549 Edertal-Hemfurth

Rondvaarten op de Edersee

cropped-2012-08-23_16.21.361.jpg
Edersee

Vanaf verschillende aanlegplaatsen rondom de Edersee kan men de rondvaartboten nemen. Aanlegplaatsen zijn: Edertal-Sperrmauer, Waldeck, Halbinsel Scheid, Bringhausen, Asel und Herzhau.

Golfen aan de Edersee

Wil men leren golfen en eventueel het DGV behalen dan is dat hier mogelijk middels een 3 daagse kursus. Ook kan men natuurlijk gewoon vrij golfen.

Adres: Golfclub Waldeck am Edersee e.v.
Domänenweg 12
34513 Waldeck
Tel: 05623-99890

Duiken op vakantie.
Op meerdere plaatsen in de Edersee vinden er duikactiviteiten plaats. Sport duiken, leren duiken, alle mogelijkheden zijn aanwezig. In de Edersee liggen enkele dorpen die na de bouw van de Sperrmauer onder water zijn verdwenen. Restanten van deze dorpen en een brug over de Edersee worden bij laag water weer zichtbaar.
Afstand: 25 km.
Adres:  RONIC Tauchsport GmbH
Ederseerandstr. 11 a
34513 Waldeck-West