Activiteiten

SAM_0190
Heerlijke fietstochten

Wandelen in het Nationaal park Kellerwald-Edersee
Op eigen houtje op avontuur door de wildernis – wandelen in het enige nationale park van Hessen, in het rijk van prachtige beken, is een zeer bijzondere ervaring. Hier, op een oppervlak van 57 km2, wordt een van de grootste aaneengesloten beukenbossen van Europa beschermd: natuur mag natuur zijn! In deze diepe wouden kunt u de natuur het hele jaar door op unieke wijze bleven.

Bewegwijzerde halve dagtochten voeren u naar de schatten van dit nationale park, dat ambities heeft om werelderfgoed te worden. Ze voeren u langs dromerige beken en ongerepte bronnen, door sprookjesachtige, met weiden bedekte dalen en langs met stenen bedekte hellingen, naar indrukwekkende uitkijkplaatsen en naar de Edersee.  En op alle routes maakt u kennis met een fascinerende wildernis.

Quellen Therme
Ontspannen in een heerlijke omgeving! In het plaatsje Reinhardshausen (Bad Wildungen) vindt u het Wellness centrum Quellen Therme. Behalve sauna’s, een fitness- en beautycentrum, vindt u hier ook een klein maar fijn zwembad. Het water is heerlijk warm, heilzaam mineraalwater uit eigen bronnen.
QuellenTherme
Hauptstraße 2
Bad Wildungen-Reinhardshausen

Bergtreinen & zomerrodelen
Rodelen in de zomer – waar bestaat er zoiets? Natuurlijk in het Waldecker Land, en dat zelfs op twee razendsnelle banen! Of kom heel gezellig aanzweven met één van de bergtreintjes.

cropped-2012-08-23_16.21.361.jpg
Edersee

Kabelbaan naar Slot Waldeck
Vanaf de Edersee kunt u met de kabelbaan naar de stad en Slot Waldeck, van hier heeft u een schitterend uitzicht over de Edersee.
Men kan tegen een kleine vergoeding de fiets naar boven meenemen. Openingstijden: dagelijks van 9.30-18.30 uur.

Passagiersscheepvaart
Neem het er eens lekker van op de comfortabele schepen van de Diemel- en Ederseevloot of geniet van een tochtje op de kleine veerboten in Asel-Süd en Rehbach!

Vliegen
Eén van de “hoogste” gevoelens is om dit betoverende land vanuit vogelperspectief te bekijken – wat u ook bekoort, hoog boven het Waldecker Land is de vrijheid inderdaad grenzeloos.

Golf & tennis & squash & Fitnesscentrum
Onderaan het vakantiepark ligt de tennishal. Er kan tennis
gespeeld worden op de twee indoorbanen, alsmede squash op een squashbaan.
Reservering is vereist. Rackets en schoenen zijn aanwezig.
Naast tennis en squash is er ook nog de mogelijkheid voor een hapje en een
drankje. De bistro is elke dag geopend van 16.00 uur.

Afstand: 300 meter.
Parkeergelegenheid vlak voor de deur.

Indoor & Outdoor
Bewegen is leuk, zowel binnen als buiten. Als u van klimmen houdt, bieden diverse klimparken u de kans de wereld eens van boven af te bekijken of uw teamgeest op de proef te stellen. Regent het? Kom dan eens racen op de kartbaan.

omgeving 2
Prachtige vergezichten

Der Urwaldsteig Edersee. De Urwaldsteig is een 68 km lange wandelroute rondom de Edersee, verdeeld in zes etappen. Als herinnerings-item kunt u op meerdere plaatsen uw kaart af laten stempelen. De eerste etappe, 13 km lang, start vanaf de parkeerplaats bij Slot Waldeck. Voor degenen middels een kortere wandeling willen genieten van de natuur, zijn er ook nog een 10-tal kortere routes uitgezet.

Informatie kunt u krijgen bij de plaatselijke VVV’ `s  ’’ Edersee Touristic ’’ rondom de Edersee in  Waldeck, Edertal-Affoldern, Vöhl en aan de Edersee-Staumauer.

Motor
Zowel op bergwegen door het Upland, langsheen de Diemel- en Edersee, door de uitgestrekte bossen van het Burgwald of op bochtige wegen in het Ederbergland – het Waldecker Land laat de harten van motorrijders sneller slaan.

Mijnen

Door de verscheidenheid aan gesteenten zijn er in het Waldecker Land veel bodemschatten. Er zijn veel mijnen en proefterreinen behouden gebleven, die ten dele bezichtigd kunnen worden.

Edelsteenslijperij

In Bergfreiheit, ook wel het dorp van Sneeuwwitje genoemd, bevindt zich de
“Edelsteinschleiferei Lange”.

In de winkel worden allerlei soorten geslepen stenen verkocht welke voor het
merendeel komen uit de bergen rondom Bergfreiheit. Op bepaalde dagen kan men
ook een rondleiding in de werkplaats krijgen en zo het slijpen van de stenen
uitgelegd krijgen.

Afstand: ca.15 km.

… en meer

Laat u verrassen door de talrijke buitengewone recreatiemogelijkheden, die het Waldecker Land biedt.