Activiteiten voor kinderen

Edersee
Talrijke attracties, bezienswaardigheden en een vrijetijdspark garanderen heerlijke dagjes uit bij een van de mooiste stuwmeren van Duitsland. In de directe omgeving van de oevers zijn nieuwe en gezinsvriendelijke fietspaden aangelegd voor prachtige fietstochten.

De Edersee is door zijn uitstekende waterkwaliteit een waar zwemparadijs is de zomer. In de vele inhammen kun je vissen en zwemmen, maar ook voor surfers, zeilers, waterskiërs en duikers zijn er talrijke mogelijkheden.

P1000701
Wildpark Frankenberg

Wildparken 
Ook dieren zijn thuis in het Waldecker Land. Het is voor alle kinderen een hele belevenis, wanneer ze in een wildpark vriendschap kunnen sluiten met de dieren. Er zijn verschillende wildparken in de omgeving van ons huis. Een aanrader is Wildpark Frankenberg: Obermarkt 7 – 13 Frankenberg.

Paardrijden & koetstochten
In Frankenberg is de manege van de lokale ruitersvereniging te vinden. Naast het ponyrijden voor de kleinsten kan men er ook lessen volgen. Diverse maneges in de omgeving bieden tochten te paard en huifkartochten door het Kellerwald. Individuele ritten of ritten per groep behoren ook vaak tot de mogelijkheden.
Reservering is vereist.

Manege Frankenberg

Manege Sachsenhausen

Zwemmen
Bos Zwembad  Löhlbach
In Löhlbach (gemeente Haina) ongeveer 5 km van Frankenau ligt te midden van de bossen een heerlijk verwarmd buitenzwembad met ligweiden en speeltoestellen voor de kleintjes. Het water dat afkomstig is uit eigen bronnen is verwarmd op 24 graden. Er is een kiosk aanwezig met versnaperingen. De openingstijden zijn dagelijks van  10.00 – 19.00 uur.

Zomerrodelbahn
Bij de sommer rodelbahn kunnen kinderen (en natuurlijk ook vaders en moeders)  zich echt uitleven. Zo kan men er rodelen, minigolf spelen en is er een trampolinepark en een kinderboerderij. Ook kan men hier de inwendige mens versterken met o.a. diverse piza’s.
De sommerrodelbahn is gelegen in Nlederwerbe (tussen Vohl en Waldeck).

Afstand: ca. 25 km

tree top walk
Tree top walk

Tree Top Walk
Aan de Edersee vlak bij de plaats Waldeck is een spannende wandelroute aangelegd tussen de boomtoppen. Voor iedereen toegankelijk, ook met wandelwagen, hond of rolstoel!
Treetopwalk
Baumkronenweg (schelberg) Hemfurt

Afstand: ca.25 km.

Maislabyrinth
In juli 2000 is men begonnen met het aanleggen van een 30.000 m²! groot maislabyrinth. Sindsdien kunt u elk jaar genieten van dit superspannende doolhof. Daarnaast is er nog veel meer te beleven; zoals het maiszwembad, het Indianendorp, ponyrijden en boogschieten. Echt een aanrader voor een leuke dag uit! Geopend van juli tot en met oktober.
Maislabyrinth
Brunnenstrasse 10
Vohl-Basdorf

Het maislabyrinth
Het maislabyrinth

Afstand ca. 30 km