De omgeving

SV100428
Fritzlar
P1010130
Marburg
Museum_Schloss_Wilhelmshohe-Kassel-Germany
Kassel, Schloss Wilhelmshöhe
P1010551
Wandelhalle Bad Wildungen

Omgeving Frankenau en verder

Dicht bossen, meren met kristalhelder water, glooiende heuvels en uitgestrekte graslanden, het Waldecker land, hartje Duitsland, blinkt uit door de ongelooflijke verscheidenheid.

Zo afwisselend als het landschap is, zo gevarieerd zijn de recreatiemogelijkheden, Slenteren door de oude vakwerksteden Korbach en Frankenberg, wandelen in het goed onderhouden kuur park van Bad Wildungen: het grootste in Europa, of met de lange latten in de bagage naar de wintersport plaats Willingen, waar de internationale elite van de skispringers elkaar ontmoet om op ’s werelds grootste skispringschans  wereldbekerpunten  te verzamelen.

Gegarandeerd genot puur natuur. Daarvoor staat het kwaliteits-natuurpark Kellerwald-Edersee en bovenal het enige natuurreservaat in Hessen “Nationalpark Kellerwald-Edersee” garant. Hier gaan rust en ontspanning hand in hand met avontuur in de natuur.

Er zijn ook optimale mogelijkheden voor uw wandel- en fietstochten. Komt u voor een lang weekend of voor een langere periode.

Er valt veel te beleven:  watersport op de Edersee, zweefvliegen vanaf een van de 6 vliegvelden, deltavliegen van de Willinger huisberg:  Ettelsberg, met Duitslands hoogst gelegen klimtoren, schaatsen in de winter, fietsen en mountainbiken, tennis, squash, paardrijden en natuurlijk golfen op een van de twee banen in Bad Wildungen of Waldeck.